Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tielt-Winge

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,96 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Tielt-Winge heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,96 dH in Tielt-Winge.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld minder lekker water en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Tielt-WingeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Tielt-Winge

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Tielt-Winge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tielt-Winge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tielt-Winge?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Tielt-Winge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Tielt-Winge zit met een waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tielt-Winge

De waterhardheid van het drinkwater in Tielt-Winge is ongeveer 8,96 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tielt-winge-3390

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Delta Rusela
 • Erie IQsoft Eco18
 • Kinetico Ergo 18
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tielt-Winge verklein je de dH waarde van 8,96 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Tielt-Winge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €1750 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Tielt-Winge.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1100
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 p/jaar
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Tielt-Winge?
De waterhardheid in Tielt-Winge komt uit op ong. 8,96 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tielt-Winge.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie