Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tienen

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Tienen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Tienen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid TienenWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tienen

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Tienen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Tienen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tienen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Tienen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Tienen heeft een gemeten waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Tienen

De waterhardheid van het water in Tienen bedraagt ongeveer 21,84 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-tienen-3300

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Delta Isera
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Remon Waterontharders Neva
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tienen verlaag je de dH waarde van 21,84 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Tienen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Tienen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €95 p/jaar
PlaatsingRond de €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Tienen?
De hardheid in Tienen is grofweg 21,84 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tienen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie