Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Drogenbos

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,79 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Drogenbos leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je bruikbare info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 14,79 dH in Drogenbos.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DrogenbosWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDrogenbos
Postcode1620
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid14,79 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Drogenbos

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Drogenbos zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Drogenbos heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drogenbos?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Drogenbos. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Drogenbos ontvangt een waterhardheid van 14,79. Dat betekent Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Drogenbos

De waterhardheid van het leidingwater in Drogenbos is om en nabij de 14,79 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,79 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,12 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-drogenbos-1620

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 200
 • BWT Rondomat 25M
 • Euro Combi compact 30
 • Kinetico Sumo 2
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drogenbos minimaliseer je de dH waarde van 14,79 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Drogenbos.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €670, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2125 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Drogenbos.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudRond de €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Drogenbos?
De hardheid van het kraanwater in Drogenbos komt uit op ong. 14,79 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Drogenbos.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie