Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roosdaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,45 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Roosdaal heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,45 dH in Roosdaal.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid RoosdaalHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5100 kWh
Gem. Waterhardheid14,45 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Roosdaal

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Roosdaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Roosdaal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Roosdaal?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Roosdaal. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Roosdaal heeft een gemeten waterhardheid van 14,45. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Roosdaal

De waterhardheid van het leidingwater in Roosdaal bedraagt circa 14,45 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,45 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 41,15 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-roosdaal-1760

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Delta Domela
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Lubron Proline Classic
 • Watergenius HWS 2500

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roosdaal minimaliseer je de dH waarde van 14,45 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Roosdaal.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2075 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Roosdaal.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1060
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €135 op jaarbasis
MontagekostenRond de €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Roosdaal?
De hardheid in Roosdaal is doorgaans 14,45 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roosdaal.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie