Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lennik

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Lennik heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Lennik.
 • Dit kan zorgen voor problemen als veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LennikFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Lennik

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Lennik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lennik hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lennik?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lennik. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lennik kent een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Lennik

De waterhardheid van het water in Lennik is ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lennik-1750

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Culligan Medallist 915
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Lubron Softstar Classic
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lennik voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lennik.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2225 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lennik.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1090
Tabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 op jaarbasis
MontagekostenCirca €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lennik?
De waterhardheid in Lennik schatten we op 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lennik.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie