Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pieters-Leeuw

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,78 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Pieters-Leeuw zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 14,78 dH in Sint-Pieters-Leeuw.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-Pieters-LeeuwZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid14,78 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Pieters-Leeuw

Heb je last van huidirritaties en onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep huishoudens kiezen een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Pieters-Leeuw heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Pieters-Leeuw?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Pieters-Leeuw. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Pieters-Leeuw zit met een waterhardheid van 14,78. Concreet: Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Pieters-Leeuw

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Pieters-Leeuw bedraagt circa 14,78 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,78 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-pieters-leeuw-1600

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 150
 • BWT AQA Perla 20
 • Euro Combi compact 25
 • Kinetico Sumo 1
 • SuperSoft SuperSoft

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Pieters-Leeuw verklein je de dH waarde van 14,78 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Pieters-Leeuw.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Pieters-Leeuw.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €85 per beurt
InstallatieC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Pieters-Leeuw?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Pieters-Leeuw ligt rond de 14,78 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pieters-Leeuw.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie