Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boortmeerbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Boortmeerbeek heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Boortmeerbeek.
 • Dit kan leiden tot situaties als een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €220 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BoortmeerbeekWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoortmeerbeek
Postcode3190
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Boortmeerbeek

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of aanslag op servies? Steeds meer mensen installeren een professionele waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Boortmeerbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Boortmeerbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Boortmeerbeek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Boortmeerbeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Boortmeerbeek heeft een waterhardheid van 19,04. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Boortmeerbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Boortmeerbeek bedraagt ongeveer 19,04 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boortmeerbeek-3190

Vaak gekozen modellen

 • Delta Domela
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boortmeerbeek verklein je de dH waarde van 19,04 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Boortmeerbeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Boortmeerbeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektrische waterontharderCirca €1160
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €160 p/jaar
MontagekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Boortmeerbeek?
De hardheid in Boortmeerbeek ligt rond de 19,04 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boortmeerbeek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie