Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bertem

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 18,48 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Bertem leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 18,48 dH in Bertem.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BertemHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3060
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Bertem

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer Belgen kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Bertem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Bertem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bertem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bertem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bertem heeft een waterhardheid van 18,48. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bertem

De waterhardheid van het leidingwater in Bertem is 18,48 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bertem-3060

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Rondomat 100M
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Halutec SensorSoft
 • North Star 11UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bertem reduceer je de dH waarde van 18,48 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bertem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €690, excl. installatie. Een goed systeem zit ergens tussen de €1400 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Bertem.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderRond de €760
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €130 per beurt
MontagekostenBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Bertem?
De waterhardheid in Bertem is gemiddeld 18,48 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bertem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie