Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waadhoeke

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Waadhoeke zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Waadhoeke.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WaadhoekeFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Waadhoeke

Heb jij genoeg van een erg droge huid of kalkaanslag op douchekop? Veel mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Waadhoeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Waadhoeke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Waadhoeke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waadhoeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Waadhoeke kent een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Waadhoeke

De waterhardheid van het water in Waadhoeke is ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-waadhoeke-8814

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Delta Tibera
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waadhoeke verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waadhoeke.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €700, zonder installeren. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2050 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Waadhoeke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderVanaf €750
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €100 per beurt
InstallatieVanaf €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waadhoeke?
De hardheid in Waadhoeke is gemiddeld 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waadhoeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie