Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bitgum

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Bitgum zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je belangrijke info over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Bitgum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BitgumTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bitgum

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of kalkstrepen op ramen? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bitgum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bitgum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bitgum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bitgum zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Bitgum

De waterhardheid van het leidingwater in Bitgum bedraagt ongeveer 6.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bitgum-9044

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Apic Zetes junior
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Culligan Medallist 915
 • BWT AQA smart C
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bitgum verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bitgum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €2000 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Bitgum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektrische waterontharderRond de €1030
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bitgum?
De hardheid van het water in Bitgum komt uit op ong. 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bitgum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie