Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder St.-Annaparochie

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in St.-Annaparochie maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in St.-Annaparochie.
 • Dit is de oorsprong van problemen als apparaten die slecht werken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid St.-AnnaparochieTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen St.-Annaparochie

Ben jij ook klaar met een droge huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in St.-Annaparochie hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in St.-Annaparochie?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in St.-Annaparochie. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • St.-Annaparochie kent een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in St.-Annaparochie

De waterhardheid van het leidingwater in St.-Annaparochie is 6.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-st-annaparochie-9076

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis AT210
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • North Star 9ED
 • Kinetico 2020C HE

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in St.-Annaparochie voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in St.-Annaparochie.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €680, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1650 en €2175 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in St.-Annaparochie.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderVanaf €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €940
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €155 per beurt
MontagekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in St.-Annaparochie?
De hardheid van het kraanwater in St.-Annaparochie ligt op 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in St.-Annaparochie.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie