Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Achlum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Achlum resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Achlum.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AchlumHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Achlum

Heb je last van rendementsverlies van verwarming of aanslag op servies? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Achlum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Achlum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Achlum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Achlum zit met een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Achlum

De waterhardheid van het leidingwater in Achlum is 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-achlum-8806

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie Maxima Eco15
 • Erie IQsoft Eco12
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Achlum reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Achlum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €730, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Achlum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Elektrische waterontharderV.a €900
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 p/jaar
PlaatsingRond de €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Achlum?
De hardheid van het kraanwater in Achlum is om en nabij de 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Achlum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie