Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nij Altoenae

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nij Altoenae resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Nij Altoenae.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Nij AltoenaeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nij Altoenae

Heb je in huis last van een erg droge huid en veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Waadhoeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nij Altoenae hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nij Altoenae?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nij Altoenae. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nij Altoenae zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energiekosten, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nij Altoenae

De waterhardheid van het leidingwater in Nij Altoenae bedraagt circa 6.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nij-altoenae-9072

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Atag Descale 20
 • Apic Heracles
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Calex Calex 11
 • Detandt-Simon Primo 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nij Altoenae minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nij Altoenae.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €1975 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Nij Altoenae.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Reinigingszout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 per 12 maanden
PlaatsingV.a €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nij Altoenae?
De hardheid van het leidingwater in Nij Altoenae is gemiddeld 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nij Altoenae.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie