Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ooststellingwerf

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Ooststellingwerf heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.10 dH in Ooststellingwerf.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OoststellingwerfHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ooststellingwerf

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of eindeloos schoonmaken? Meer en meer mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Ooststellingwerf zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ooststellingwerf hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ooststellingwerf?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ooststellingwerf. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ooststellingwerf zit met een waterhardheid van 7.10. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Ooststellingwerf

De waterhardheid van het drinkwater in Ooststellingwerf ligt op ong. 7.10 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ooststellingwerf-8434

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Erie Softline Eco15
 • Atag Descale 20
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Apic Heracles junior

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ooststellingwerf minimaliseer je de dH waarde van 7.10 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ooststellingwerf.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders zijn zo’n €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1300 en €2075 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ooststellingwerf.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1160
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudRond de €125 (jaarbasis)
MontageBegint bij €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ooststellingwerf?
De hardheid van het leidingwater in Ooststellingwerf ligt op 7.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ooststellingwerf.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie