Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dronryp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Dronryp zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Dronryp.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als veel schoonmaken en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DronrypHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dronryp

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Waadhoeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Dronryp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dronryp?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dronryp. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dronryp heeft een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dronryp

De waterhardheid van het water in Dronryp is 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dronryp-9035

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-100
 • Erie Slimline Eco17
 • Atag Descale 20
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Calex Calex 15L

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dronryp minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Dronryp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €1700 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Dronryp.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €1100
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €105 per jaar
PlaatsingskostenRond de €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Dronryp?
De hardheid van het water in Dronryp ligt op 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dronryp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie