Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deinum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Deinum resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Deinum.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DeinumHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Deinum

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en/of kalkstrepen op ramen? Flink wat woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Deinum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Deinum?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Deinum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Deinum kent een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Deinum

De waterhardheid van het drinkwater in Deinum bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-deinum-9033

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Amysoft C-200
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Amysoft E-100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Deinum voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Deinum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2050 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Deinum.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektronische waterontharderV.a €970
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €95 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €275
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Deinum?
De waterhardheid in Deinum schatten we op 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Deinum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie