Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder St.-Jacobiparochie

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in St.-Jacobiparochie maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in St.-Jacobiparochie.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid St.-JacobiparochieHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen St.-Jacobiparochie

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Waadhoeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in St.-Jacobiparochie heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in St.-Jacobiparochie?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in St.-Jacobiparochie. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • St.-Jacobiparochie heeft een waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in St.-Jacobiparochie

De waterhardheid van het drinkwater in St.-Jacobiparochie bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-st-jacobiparochie-9079

Vaak gekozen modellen

 • Bayard Ecosoft 15
 • Mooiwater Medium+
 • AEG 26 L
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in St.-Jacobiparochie voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in St.-Jacobiparochie.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €830, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1925 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in St.-Jacobiparochie.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektrische waterontharderCirca €1180
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €80 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in St.-Jacobiparochie?
De hardheid van het leidingwater in St.-Jacobiparochie bedraagt 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in St.-Jacobiparochie.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie