Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zweins

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zweins heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Zweins.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als huidirritaties en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZweinsZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zweins

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zweins gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zweins?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zweins. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zweins heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zweins

De waterhardheid van het leidingwater in Zweins ligt op ong. 6.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zweins-8814

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Max
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Delta Escalda

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zweins minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zweins.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2050 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zweins.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog experts, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €910
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €110 p/jaar
PlaatsingRond de €230
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zweins?
De hardheid van het leidingwater in Zweins is plus minus 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zweins.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie