Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marsum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Marsum leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Marsum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MarsumWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Marsum

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of te veel schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Marsum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Marsum?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Marsum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Marsum kent een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Marsum

De waterhardheid van het leidingwater in Marsum bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-marsum-9034

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft C-300
 • Mooiwater Compact
 • Euro Combi compact 30
 • Kinetico Essential 17
 • BWT AQA Perla 20

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Marsum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Marsum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €50 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Marsum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1070
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €140 per jaar
MontageV.a €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Marsum?
De hardheid van het water in Marsum komt uit op ong. 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Marsum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie