Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berltsum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Berltsum heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Berltsum.
 • Hierdoor ontstaan situaties als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BerltsumWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9041
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Berltsum

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Berltsum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Berltsum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Berltsum. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Berltsum heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berltsum

De waterhardheid van het drinkwater in Berltsum ligt op ong. 6.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-berltsum-9041

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles junior
 • Mooiwater Compact
 • Erie Slimline Eco8
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Berltsum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berltsum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters starten bij €670, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1925 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Berltsum.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €150 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Berltsum?
De hardheid in Berltsum schatten we op 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Berltsum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie