Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Peins

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Peins maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Peins.
 • Dit is de oorsprong van situaties als bittere thee en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €340 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PeinsFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Peins

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en veel schoonmaakproducten nodig? Veel Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Peins gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Peins?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Peins. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Peins heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Peins

De waterhardheid van het drinkwater in Peins bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-peins-8812

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Remon Waterontharders Neva
 • AEG 26 L
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Peins verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Peins.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1825 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Peins.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektrische waterontharderBegint bij €930
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatieC.a. €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Peins?
De waterhardheid in Peins is om en nabij de 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Peins.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie