Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tzummarum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Tzummarum heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Tzummarum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid TzummarumHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Tzummarum

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tzummarum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tzummarum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tzummarum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Tzummarum zit met een waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tzummarum

De waterhardheid van het drinkwater in Tzummarum is ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-tzummarum-8851

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Atag Descale 10
 • Digisoft DS-2000 HE
 • SoluCalc SoluCalc

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tzummarum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tzummarum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Tzummarum.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektrische waterontharderC.a. €940
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €105 per 12 maanden
InstallatieCirca €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Tzummarum?
De hardheid van het water in Tzummarum ligt rond de 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tzummarum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie