Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterbierum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Oosterbierum resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Oosterbierum.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosterbierumZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oosterbierum

Heb je in huis last van irritaties aan de huid of glascorrosie? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterbierum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oosterbierum?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosterbierum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oosterbierum zit met een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oosterbierum

De waterhardheid van het drinkwater in Oosterbierum is ongeveer 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oosterbierum-8854

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Kinetico Essential 17
 • BWT AQA smart
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterbierum reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oosterbierum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €800 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €2100 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Oosterbierum.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €1200
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €150 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oosterbierum?
De waterhardheid in Oosterbierum ligt rond de 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oosterbierum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie