Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Friesland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Friesland heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.72 dH in Friesland.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Friesland

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom provincie Friesland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Friesland heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.
PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.
Bekijk installateurs in: Weststellingwerf, Heerenveen, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Dantumadiel en Achtkarspelen.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Friesland.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montage.