Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dongjum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Dongjum resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Dongjum.
 • Dit kan zorgen voor situaties als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DongjumTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Dongjum

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dongjum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dongjum?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Dongjum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dongjum heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dongjum

De waterhardheid van het water in Dongjum is ongeveer 6.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dongjum-8808

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 1500
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Delta Mosela
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dongjum verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Dongjum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €780, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1225 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dongjum.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektronische waterontharderV.a €1210
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €105 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dongjum?
De hardheid van het water in Dongjum is grofweg 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dongjum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie