Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ried

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ried heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Ried.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RiedHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ried

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ried was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ried?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ried. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ried heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ried

De waterhardheid van het water in Ried is 6.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ried-8811

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Basic
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ried voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ried.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ried.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektrische waterontharderRond de €1160
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €110 p/jaar
PlaatsingC.a. €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ried?
De hardheid in Ried is om en nabij de 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ried.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie