Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bitgummole

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Bitgummole resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Bitgummole.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BitgummoleWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bitgummole

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en aanslag op servies? Flink wat mensen kiezen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bitgummole was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bitgummole?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bitgummole. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bitgummole kent een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bitgummole

De waterhardheid van het drinkwater in Bitgummole bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bitgummole-9045

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Heracles
 • General electric GE-18C
 • Delta Duplex compact
 • Amysoft E-200
 • BWT Rondomat 100M

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bitgummole verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bitgummole.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2025 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bitgummole.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel merken, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €105 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bitgummole?
De hardheid van het leidingwater in Bitgummole komt uit op ong. 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bitgummole.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie