Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tzum

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Tzum resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Tzum.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TzumHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tzum

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of witte aanslag op het glaswerk? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Waadhoeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Tzum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tzum?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tzum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Tzum ontvangt een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Tzum

De waterhardheid van het leidingwater in Tzum bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-tzum-8804

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Kinetico 2050C
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tzum minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Tzum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €2100 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Tzum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €135 op jaarbasis
MontageBegint bij €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Tzum?
De hardheid in Tzum is plus minus 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Tzum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie