Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herbaijum

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Herbaijum zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Herbaijum.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een irriterende huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HerbaijumHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Herbaijum

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Herbaijum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herbaijum?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Herbaijum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een zachte huid en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Herbaijum heeft een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Herbaijum

De waterhardheid van het water in Herbaijum bedraagt circa 6.70 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-herbaijum-8807

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • BWT Bestsoft 11
 • Bayard Minima
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herbaijum reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Herbaijum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Herbaijum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
InstallatieBegint bij €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Herbaijum?
De hardheid van het leidingwater in Herbaijum bedraagt 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Herbaijum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie