Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerveld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Westerveld maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.20 dH in Westerveld.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WesterveldHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Westerveld

Heb jij genoeg van een droge huid en/of water met een vreemde smaak? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Westerveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Westerveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Westerveld?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westerveld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westerveld heeft een gemeten waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Westerveld

De waterhardheid van het drinkwater in Westerveld is ongeveer 7.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westerveld-8437

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie IQsoft Eco12
 • Delta Domela

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerveld reduceer je de dH waarde van 7.20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Westerveld.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1825 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westerveld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €730
Elektrische waterontharderCirca €930
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €110 op jaarbasis
InstallatieCirca €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Westerveld?
De hardheid van het leidingwater in Westerveld is grofweg 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westerveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie