Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Firdgum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Firdgum heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Firdgum.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid FirdgumWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Firdgum

Heb jij genoeg van een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In de gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Firdgum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Firdgum?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Firdgum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Firdgum heeft een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Firdgum

De waterhardheid van het leidingwater in Firdgum ligt op ong. 6.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-firdgum-8852

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • AEG 22 L
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Firdgum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Firdgum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Firdgum.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Tabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €140 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Firdgum?
De hardheid van het leidingwater in Firdgum is plus minus 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Firdgum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie