Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winsum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Winsum leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Winsum.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WinsumHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Winsum

Heb je last van irritaties aan de huid of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Winsum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Winsum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winsum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Winsum ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Winsum

De waterhardheid van het leidingwater in Winsum ligt op ong. 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-winsum-8831

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Duo 25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie Softline Eco20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • North Star 11ED

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winsum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winsum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2000 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Winsum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderC.a. €760
Elektronische waterontharderC.a. €940
Zout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €135 (jaarbasis)
MontageVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Winsum?
De hardheid van het leidingwater in Winsum ligt op 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winsum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie