Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Menaam

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Menaam heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Menaam.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op je ruiten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MenaamTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Menaam

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Menaam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Menaam?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Menaam. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Menaam heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Menaam

De waterhardheid van het leidingwater in Menaam is ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-menaam-9036

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Amysoft E-200
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Watercompany Softflow 20
 • Watercompany Softflow 9
 • Puricom Stratos UFW15

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Menaam voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Menaam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Menaam.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderCirca €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1130
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €130 per jaar
InstallatieVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Menaam?
De waterhardheid in Menaam ligt rond de 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Menaam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie