Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wjelsryp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Wjelsryp zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Wjelsryp.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid WjelsrypFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wjelsryp

Heb je last van huidirritaties en strepen op je ruiten? Flink wat huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wjelsryp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wjelsryp?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wjelsryp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wjelsryp zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wjelsryp

De waterhardheid van het drinkwater in Wjelsryp bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wjelsryp-8842

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Compact
 • Delta Rusela
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • 038waterontharder Compact 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wjelsryp voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wjelsryp.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1150 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Wjelsryp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €700
Elektrische waterontharderRond de €1210
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €80 op jaarbasis
MontagekostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wjelsryp?
De hardheid van het water in Wjelsryp bedraagt 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wjelsryp.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie