Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudebildtzijl

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Oudebildtzijl heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Oudebildtzijl.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid OudebildtzijlHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oudebildtzijl

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Waadhoeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oudebildtzijl heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oudebildtzijl?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oudebildtzijl. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudebildtzijl kent een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oudebildtzijl

De waterhardheid van het leidingwater in Oudebildtzijl is 6.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudebildtzijl-9078

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Ecosoft 10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Euro Twin 25

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudebildtzijl voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oudebildtzijl.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2200 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1350 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Oudebildtzijl.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderVanaf €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1190
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 per jaar
InstallatiekostenCirca €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oudebildtzijl?
De waterhardheid in Oudebildtzijl bedraagt 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oudebildtzijl.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie