Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vrouwenparochie

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Vrouwenparochie resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Vrouwenparochie.
 • Dit is de oorsprong van problemen als geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VrouwenparochieHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vrouwenparochie

Wil jij ook af van een irriterende huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vrouwenparochie gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vrouwenparochie?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vrouwenparochie. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vrouwenparochie ontvangt een waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vrouwenparochie

De waterhardheid van het leidingwater in Vrouwenparochie is om en nabij de 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vrouwenparochie-9077

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watercompany Softflow 9
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vrouwenparochie verklein je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vrouwenparochie.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot wel €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1500 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Vrouwenparochie.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €160 p/jaar
MontageC.a. €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Vrouwenparochie?
De waterhardheid in Vrouwenparochie ligt rond de 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vrouwenparochie.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie