Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ingelum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ingelum zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Ingelum.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid IngelumTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ingelum

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Waadhoeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Ingelum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ingelum?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ingelum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ingelum ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ingelum

De waterhardheid van het leidingwater in Ingelum bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ingelum-9038

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Apic Melite
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • North Star 20ED
 • Halutec Domus DPS 500
 • Hydrotense Seduction 16

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ingelum reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ingelum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1900 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Ingelum.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €85 op jaarbasis
InstallatieCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ingelum?
De hardheid in Ingelum is plus minus 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ingelum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie