Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slappeterp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Slappeterp heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Slappeterp.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SlappeterpFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Slappeterp

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of bittere thee en koffie? Flink wat Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Slappeterp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Slappeterp?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Slappeterp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Slappeterp kent een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Slappeterp

De waterhardheid van het drinkwater in Slappeterp is om en nabij de 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-slappeterp-9037

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Amysoft E-300
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Slappeterp minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Slappeterp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Slappeterp.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €950
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €95 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Slappeterp?
De waterhardheid in Slappeterp is gemiddeld 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Slappeterp.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie