Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hitzum

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Hitzum zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Hitzum.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HitzumTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hitzum

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Waadhoeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hitzum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hitzum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hitzum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hitzum heeft een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Hitzum

De waterhardheid van het drinkwater in Hitzum is ongeveer 6.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hitzum-8805

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Euro Twin 14
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Amysoft C-300

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hitzum minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hitzum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Van €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €840, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Hitzum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektronische waterontharderCirca €1050
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €125 op jaarbasis
InstallatieV.a €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hitzum?
De waterhardheid in Hitzum komt uit op ong. 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hitzum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie