Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerenveen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heerenveen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Heerenveen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HeerenveenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8444
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heerenveen

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of aanslag op servies? Een toenemende groep mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Heerenveen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Heerenveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heerenveen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heerenveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heerenveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heerenveen

De waterhardheid van het water in Heerenveen ligt op ong. 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heerenveen-8444

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Calex Calex 15L
 • Atag Descale 10
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heerenveen minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heerenveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €2250 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Heerenveen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektrische waterontharderC.a. €970
Zout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €100 p/jaar
PlaatsingCirca €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Heerenveen?
De waterhardheid in Heerenveen is ongeveer 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heerenveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie