Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blessum

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Blessum zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Blessum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere strepen op je ruiten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €200 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BlessumFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Blessum

Heb je last van een erg droge huid of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Blessum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Blessum?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Blessum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Blessum heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Blessum

De waterhardheid van het water in Blessum ligt op ong. 6.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-blessum-9032

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Amysoft C-100
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Blessum minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blessum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1825 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Blessum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €1010
Onthardingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Blessum?
De hardheid van het leidingwater in Blessum bedraagt 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Blessum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie