Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Skingen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Skingen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Skingen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SkingenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Skingen

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en onnodig veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Waadhoeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Skingen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Skingen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Skingen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Skingen zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Skingen

De waterhardheid van het drinkwater in Skingen is 6.70 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-skingen-8816

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Combi 12
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Kinetico Essential 11

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Skingen minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Skingen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2075 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Skingen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektronisch)Circa €1020
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €115 p/jaar
InstallatieCirca €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Skingen?
De hardheid in Skingen is circa 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Skingen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie