Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klooster Lidlum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Klooster Lidlum heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Klooster Lidlum.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Klooster LidlumFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Klooster Lidlum

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of strepen op de ramen? Flink wat huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Waadhoeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Klooster Lidlum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Klooster Lidlum?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Klooster Lidlum. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Klooster Lidlum zit met een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Klooster Lidlum

De waterhardheid van het leidingwater in Klooster Lidlum is ongeveer 6.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-klooster-lidlum-8853

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • BWT AQA Perla 5
 • Aquarex IMP Pro 18

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Klooster Lidlum reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Klooster Lidlum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Klooster Lidlum.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderC.a. €800
Elektronische waterontharderBegint bij €920
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Klooster Lidlum?
De waterhardheid in Klooster Lidlum is gemiddeld 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Klooster Lidlum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie