Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pietersbierum

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Pietersbierum maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Pietersbierum.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid PietersbierumHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Pietersbierum

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Pietersbierum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pietersbierum?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Pietersbierum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pietersbierum kent een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Pietersbierum

De waterhardheid van het leidingwater in Pietersbierum is ongeveer 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-pietersbierum-8856

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Delta Duplex compact
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Amysoft C-300
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Pietersbierum verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Pietersbierum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €1975 incl. installatie. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Pietersbierum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel experts, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Elektrische waterontharderV.a €920
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €125 p/jaar
MontageRond de €160
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Pietersbierum?
De waterhardheid in Pietersbierum schatten we op 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Pietersbierum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie