Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westhoek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Westhoek zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Westhoek.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €300 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WesthoekTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Westhoek

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Westhoek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westhoek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Westhoek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Westhoek heeft een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westhoek

De waterhardheid van het leidingwater in Westhoek ligt op ong. 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westhoek-9075

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Lubron Softstar Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Bayard Tenera 28

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westhoek verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westhoek.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €680, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Westhoek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderRond de €670
Elektronische waterontharderRond de €1020
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €95 per beurt
MontagekostenRond de €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Westhoek?
De waterhardheid in Westhoek is om en nabij de 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westhoek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie