Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baaium

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Baaium maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Baaium.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €310 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BaaiumTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Baaium

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Baaium was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Baaium?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Baaium. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Baaium zit met een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Baaium

De waterhardheid van het water in Baaium is om en nabij de 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baaium-8841

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis Twin
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Baaium minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Baaium.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2250 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Baaium.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderRond de €1130
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €105 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Baaium?
De waterhardheid in Baaium is gemiddeld 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Baaium.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie