Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sexbierum

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Sexbierum resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Sexbierum.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SexbierumTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sexbierum

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel mensen bestellen een professionele waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Waadhoeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sexbierum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sexbierum?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sexbierum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sexbierum heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sexbierum

De waterhardheid van het water in Sexbierum bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sexbierum-8855

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sexbierum verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sexbierum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten bij €690, excl. installatie. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2050 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Sexbierum.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sexbierum?
De hardheid van het water in Sexbierum is grofweg 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sexbierum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie