Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerkwartier

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Westerkwartier heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Westerkwartier.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid WesterkwartierWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9861
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Westerkwartier

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager energieverbruik. In de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westerkwartier was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westerkwartier?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westerkwartier. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Westerkwartier heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Westerkwartier

De waterhardheid van het leidingwater in Westerkwartier is 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westerkwartier-9861

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Lubron Softstar SXT2
 • Euro Combi compact 10
 • SuperSoft SuperSoft

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerkwartier verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westerkwartier.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Westerkwartier.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €930
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudCirca €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Westerkwartier?
De hardheid van het water in Westerkwartier schatten we op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerkwartier.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie