Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kornhorn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Kornhorn heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Kornhorn.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KornhornTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9864
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kornhorn

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kornhorn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kornhorn?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kornhorn. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kornhorn heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Kornhorn

De waterhardheid van het water in Kornhorn is ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kornhorn-9864

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Erie Slimline Eco24
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Mooiwater Mini+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kornhorn verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kornhorn.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €710, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €2250 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kornhorn.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €930
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €150 p/jaar
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kornhorn?
De hardheid van het water in Kornhorn komt uit op ong. 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kornhorn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie