Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pekela

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Pekela heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Pekela.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid PekelaZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Pekela

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en water met een vreemde smaak? Steeds meer mensen installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Pekela kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Pekela hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pekela?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Pekela. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pekela heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Pekela

De waterhardheid van het drinkwater in Pekela is 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-pekela-9665

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Electrolux 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Apic Nessos
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Pekela minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Pekela.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2150 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Pekela.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €960
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €120 per beurt
InstallatieVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Pekela?
De waterhardheid in Pekela ligt rond de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pekela.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie